Wake-up call til HH Elite. Foto Jens Erik Jessen

29.08.22

forskellen hed Englert og Neesgaard

 

Det var med stor spænding, HH Elite gik ind til kampen i pokalturneringen mod Aarhus United. Der var temmelig mange skadede spillere i truppen, og det gjorde træner Jan Leslie lidt usikker på, hvor truppen stod, før det gik løs med årets første betydende kamp. Lad det være sagt med det samme. Det var ikke noget at råbe hurra for. Det var til at mærke at Amalie Grøn sad ude med en knæskade, Emilie Winther havde stadigvæk vrøvl med skulderen og Annette Jensen bøvlede med et riv i læggen. De tre sad ude og Laura Damgaard, Kristin Thorleifsdottir og Nina Dano spillede alle med større eller mindre skader. Det kunne ses og mærkes lørdag eftermiddag, hvor i omegnen af 600 tilskuere havde valgt at bruge en solrig sensommer eftermiddag på at se pokalhåndbold.

”Vi blev besejret på alle parametre, og vi kan ikke være tilfreds med den attitude, vi startede sæsonen med. Jeg kan godt afsløre, at der blev talt med meget store bogstaver i omklædningsrummet efter kampen. Vores forberedelse til kampen kan vi ikke klage over, men det var slet ikke det, vi havde regnet med og aftalt inden kampen. Vi havde talt om, hvordan vi skulle skyde på Sabine Englert, men jo flere afslutninger hun nappede, jo sværere blev det for os. Den slags er selvforstærkende, og det fik vi at mærke lørdag eftermiddag i Forum Horsens”, indrømmer Jan Leslie, der dog ikke har tabt modet inden onsdagens kamp i København, hvor et stærkt København hold venter på HH Elite.

Da kampen var afsluttet, stod der 19 – 30 på måltavlen. HH Elite havde fået en kindhest af Århus United, hvor den tyske veteranmålvogter Sabine Englert helt og holdent tog pynten af Horsensskytterne. I den anden ende var det Mathilde Neesgaard, der svingede taktstokken med en håndboldintelligens, der sjældent ses hos danske spillere. Hun må være meget tæt på en plads på landsholdet, hvis hun fortsætter på den måde i denne sæson.

Helt fra starten af kampen kom HH Elite bagefter og ved stillingen 1 – 5 tog Jan Leslie den første time out, uden det gjorde spillet på banen meget bedre. Det gentog sig efter næste timeout ved stillingen 7 – 11, og det hjalp heller ikke at få skiftet hele højresiden halvvejs i første halvleg. Aarhus United var jævnt overlegne og ved pausen stod der 10 – 16 på den store måltavle i Forum Horsens. Det blev hellere ikke meget bedre i anden halvleg, hvor unge Maria Holm var eneste lyspunkt på HH Elite holdet. Hun fik som den eneste skudt hul på Sabine Englert, der var kampens bedste spiller. Hverken målvogterne eller markspillerne ramte dagen for Horsens-holdet, og man må i den grad håbe at det gamle ordsprog om en dårlig generalprøve gerne giver en god premiere er gældende for HH Elite. Slutresultatet blev 19 – 30, men i slutningen af anden halvleg gav Leslie spilletid til Freja Hauge og Sofie Simonsen. Det kan have haft indflydelse på nederlagets størrelse, men til gengæld var det værdifuld rutine til to af de unge spillere, der i fremtiden vil få mere spilletid på højeste niveau.

”Vi forsøgte at gøre det så godt som muligt, men vi manglede både kvalitet og vilje på banen. Nederlaget var en kombination af en glimrende og koncentreret indsats af Aarhus United og en mangelfuld indsats fra vores side. Vi manglede kvalitet og vi manglede vilje. Længere er den ikke”, slutter Jan Leslie.