Viborg HK venter i sæsonåbneren på udebane - foto Caralina Post

31.08.23

Det bliver en hård start for HH Elites Kvindeligahold, når sæsonen starter fredag aften i BioCirc Arena Viborg Stadionhal. Det tidligere storhold Viborg HK venter på et HH Elite hold, hvor udskiftningen siden sidste sæson har været stor. Store profiler har forladt klubben til fordel for et udenlandseventyr, men pokalkampen mod Silkeborg/Voel KFUM viste, at HH Elites nye spillere ikke lod noget tilbage at ønske i forhold til dem, de erstattede.

Maj Kragballe viste sig som en forstærkning fra bagkæden, og Hege Løken fik come back efter syv måneder på skadeslisten og viste superform. En fornøjelse at se den hurtige norske fløj i fulde omdrejninger. Desuden var det de nye spillere Annika Meyer, Elin Hansson og Melanie Bak, der stod for målene suppleret af sidste sæsons bedste spiller Kristin Thorleifsdôttir. Eneste malurt i bægeret var Laura Damgaards fravær. Hun kæmpede med en knæskade hele sidste sæson og er desværre endnu ikke helt i form til førsteholdshåndbold.

Viborg HK havde i sidste sæson problemer med økonomien, og det kan man godt se på holdkortet til denne sæson. Flere store navne er væk, og yngre kræfter skal tage over for stjernerne der forsvandt. I pokalturneringen viste Viborg HK god form med en sikker sejr over Aalborg EH, der i sidste sæson missede den direkte oprykning til ligaen på sidste spilledag. Alt tyder på en jævnbyrdig kamp mod fortidens storhold med flere sejre i Champions League.

Kampen spilles i Viborg fredag kl. 19.00, hvis nogen skulle have interesse i at bruge deres fredag på sæsonstarten. Første hjemmekamp er på tirsdag i Forum Horsens, hvor Ikast Håndbold kommer på besøg.