Sejr over Ajax og så venter Team Esbjerg - foto Jan Palle Justesen

12.03.23

Et af Europas bedste hold venter på HH Elite i Forum Horsens tirsdag aften

Team Esbjerg under ledelse af landstræner Jesper Jensen kigger forbi Horsens tirsdag aften, hvor de kl. 18.30 møder HH Elite. Begge hold vandt lørdag deres turneringskampe, men imens Esbjerg sikrede sig en andenplads og to point med i slutspillet, var der lidt mindre at bruge sejren til hos HH Elite, der stadigvæk kæmper for en plads i det forjættede land mellem de otte bedste hold i Kvindeligaen. Grunden til det var, at Aarhus United, som HH Elite kæmper om den sidste plads i slutspillet med, fik et uventet point i Viborg. De to hold står nu lige og Aarhus er bedre end HH Elite i de indbyrdes kampe.

Kampen mod Esbjerg bliver en af sæsonens sværeste. Vestjyderne kommer til Horsens med et hold spækket med landsholdsspillere fra både Danmark, Norge og Tyrkiet, og esbjergenserne har gjort det så godt i Champions League, at de i næste weekend møder Brest Bretagne i play off kampene, der i den sidste ende munder ud i en plads i Final Four. Norske verdensmestre i form af Henny Reistad og Nora Mørk kæmper om spilletid med danske stjernenavne som Kathrine Heindahl og Mette Tranborg, og selv om det ser svært ud for HH Elite at komme på pointtavlen i tirsdagens opgør, er der god grund til at komme en tur i Forum Horsens tirsdag aften, og med kampstart kl. 18.30 kan man nemt medbringe børnene, så de kan se stjernerne i levende live.

Lørdagens kamp mod Ajax København var ikke nogen opvisning i flot håndboldspil, men efter at have været bagud det meste af kampen, med helt op til seks mål, viste HH Elite deres evner ud i at nedkæmpe svagere modstandere og forlod slutteligt Bavnehøjhallen med to point i bagagen. Keeperen Emily Stang Sando, der intet fik fat i i første halvleg, kom igen på mål med små ti minutter tilbage og rullede gardinet ned, så Ajax-skytterne til sidst måtte melde hus forbi. En flot kampvilje og en stærk keeper var ingredienserne lørdag i hovedstaden, og det skal det også være tirsdag aften, hvis der skal en overraskelse på bordet i kampen mod Team Esbjerg.