Melanie Bak: ”Udlandseventyret giver store oplevelser, men også nogle slag. Jeg fortryder intet”. - foto Arendina Post de Jong

07.09.23

Forud for sæsonen hentede HH Elite danske Melanie Bak hjem til Horsens. Tilbagevendingen til de danske håndboldhaller sker efter 9 år i udlandet, der har budt på lidt af hvert.

Seneste stop i udlandet for den nye bagspiller var rumænske SCM Craiova. Et sted, hvor det kan være et hårdt miljø at være i som håndboldspiller, hvor der ikke altid bliver dømt retfærdigt og hvor noget så essentielt, som kommunikation bliver en udfordring når dommere og trænere, nægter at tale engelsk.

”jeg trives rigtig godt i udlandet, men jeg tror, at det med at have haft 2 år i Rumænien gjorde, at der måske var lidt mere grund til at komme hjem, end der tidligere har været. Rumænien er et hårdt miljø at være i som håndboldspiller, men ikke noget jeg har fortrudt at jeg har gjort overhovedet og det passede mig ret godt at komme hjem nu.”

Den nytilkomne bagspiller kommer med store oplevelser i bagagen, som hun håber kan bidrage til den kultur og spillestil der praktiseres i HH Elite. Melanie har bådet spillet på landsholdet, i Champions League og stået i nogle af de største arenaer i Europa.

”Jeg har stået i nogle voldsomme situationer, hvor presset er rigtig stort og rigtig hårdt både fysisk og mentalt. Jeg har spillet kampe, hvor der var mere end bare to points på spil, og jeg har spillet kampe, hvor der måske ikke altid bliver dømt lige retfærdigt”. 

Allerede som 18-årig rejste Melanie Bak til udlandet, og her blev den randrusianske hjemmebane erstattet med kæmpe arenaer i Slovenien og Champions League bold blot en måned efter ankomst. Den erfaring og robusthed, som oplevelserne og tiden i udlandet har givet, er netop noget af det, Melanie ønsker at bringe med til Horsens, hvor der er tid og trygge rammer til at håndbolden kommer i fokus.

”Jeg håber, at de gode rammer i Horsens kan medvirke til, at jeg har mere ro til at bidrage med min erfaring. Noget jeg har især har lært af min tid udlandet er, at man skal holde hovedet koldt i pressede situationer og stadigvæk præstere”. 

Ambitionerne efter hjemkomsten til den danske liga er at være med til at indfri klubbens mål; at være med i toppen af tabellen.

Melanie Bak spiller i trøjenummer 39. Næste gang du kan se Melanie og resten af holdet i aktion er på udebane i JYSK Arena i Silkeborg fredag d. 15. september kl. 18.30 mod Silkeborg-Voel KFUM.