Knald eller fald i Skanderborg - foto Jens Erik Jessen

16.01.23

Lokalopgør, bundopgør eller alt eller intet. Der er mange måder at betegne håndboldkampen mellem Skanderborg HK og HH Elite, der krydser klinger onsdag aften kl. 18.30 på Fælleden i Skanderborg. Nedrykningsspøgelset viser sit grimme ansigt både hos skanderborgenserne og horsensianerne, og ingen af klubberne kan fortsætte på det nuværende niveau med en nedrykning i bagagen. Den direkte nedrykning er allerede på nuværende tidspunkt sendt til Randers, hvor Randers HK gik konkurs sidst på 2022, men det hold, der slutter sidst i nedrykningsspillet, skal møde nummer 2 i 1. division i to knald eller fald kampe, og som både Skanderborg og HH Elite har spillet i denne sæson, er ingen af klubberne storfavoritter mod et hold fra den næstbedste række.

For Skanderborg er det i denne sæson blevet til en uafgjort kamp på udebane mod onsdagens modstander fra Horsens og en sejr over SønderjyskE, og HH Elite har, ud over den uafgjorte kamp mod Skanderborg, nået et point for en uafgjort kamp mod Viborg og to sejre over henholdsvis Ringkøbing og Nykøbing Falster. Der skal point på kontoen hos begge klubber for at forbedre pladsen i tabellen. Hos HH Elite var det erklærede mål inden sæsonen en plads mellem de otte bedste, der kommer i slutspillet og endeligt en sjetteplads, når sæsonen blev fløjtet af. Det bliver mere end vanskeligt, men hvis det skal lykkedes, skal der ikke være ret mange nederlag i de resterende kampe. Det kan passende begynde med en sejr på Fælleden i Skanderborg, og hvis du har et hjerte for HH Elite så tag turen til Skanderborg onsdag aften og støt op omkring de lokale heltinder.

På spillerfronten ser det heller ikke fremragende ud for HH Elite. Nina Dano er helt sikkert ude med den alvorlige skade, hun løb ind i, da hun deltog på det svenske landshold under EM i november. Laura Damgaard har heller ikke bidraget med ret meget i denne sæson, hvor en drilsk knæskade har sat en stopper for den talentfulde playmaker. Emilie Winther er ude med en alvorlig hjernerystelse, og senest har heller ikke Frederikke Guldmark været kampdygtig. Derudover kommer Majbritt Toft-Hansen, der har været ude hele sæsonen, da hun er i lykkelige omstændigheder. Det ligger et stort pres på de øvrige spillere på holdet. Mod Viborg viste de, at de godt kunne overraske, men mod København Håndbold var der ikke meget der lykkedes. Hvis der skal point på kontoen onsdag aften, skal der luges alvorligt ud i antallet af fejl i forhold til kampen mod København. Lad os håbe, at kampen mod Skanderborg er starten på en lang række gode kampe, så HH Elite kan komme tættere på det erklærede mål om en plads i slutspillet.

I de næste kampe venter Ringkøbing i Forum Horsens onsdag d. 25. januar, Silkeborg Voel kommer også på besøg i Horsens og det sker d. 3. februar. 8. februar gælder det en tur til topholdet i Ikast og 14. februar gælder det så Århus United, der er holdet der skal hentes i kampen om en plads i slutspillet. De besøger Forum Horsens 14. februar kl. 18.30. Sæt krydser i kalenderen og mød op for at støtte HH Elite.