Faye Jansson: Det har været en omvæltning at komme til Horsens. - foto Arendina de Jong

08.08.23

Allerede i april kunne vi løfte sløret for at vi har lavet en toårig aftale med hollandske Faye Jansson. Faye er 21 år, kommer til klubben fra VOC Amsterdam og er en ekstremt talentfuld højre back. Vi har taget en snak med den venstrehåndet bagspiller om opstarten i HH Elite, og om de udfordringer der kan være, når man som ung flytter til et andet land.

”Jeg har følt mig meget velkommen i Horsens. Alle har været virkelig søde til at tage imod mig og mine forældre. Spillerne er gode til at oversætte for mig til træning og jeg spiser ofte aftensmad sammen med mine holdkammerater. Jeg er også glad for al den hjælp jeg har fået af folk omkring klubben, både de ansatte og klubbens frivillige er virkelig hjælpsomme, og jeg fx har fået hjælp af frivillige til at hænge ting op i min lejlighed”.

For Faye er alting nyt. Det er første gang hun flytter hjemmefra, hun er flyttet til en by hun aldrig har kendt før, og til et land hvor hun ikke kan sproget. Det har taget hårdt på de mentale kræfter i starten, men hun er glad for at være kommet til Horsens – selvom det er lidt en kontrast til Amsterdam.

”Det har været en stor omvæltning at flytte fra Amsterdam til Horsens. Alt er mere stille i Horsens, og jeg skal lige vænne mig til at åbningstiderne i butikkerne er en del anderledes – og oftest kortere – end i Amsterdam. Derudover er det en udfordring jeg ikke forstår dansk, så det er en stor omvæltning jeg er i gang med. Det har været lidt hårdt i den første tid i Danmark, men jeg begynder så småt at føle mig hjemme, og jeg begynder at få et bånd til de andre i og omkring klubben”.

Det er ingen hån mod den hollandske liga at sige, at niveauet er en del lavere end i Danmark. En niveauforskel som vores talentfulde hollænder også har bemærket.

”Ud fra de træningskampe vi allerede har spillet, mærker jeg en stor forskel i hastigheden i spillet. Det går meget hurtigere i Danmark end i Holland. Derudover bliver der spillet mere med fysikken og det tekniske niveau er højere i den danske liga.”

Selvom Faye er hentet til klubben som et stort talent, har hun stadig nogle forventninger til den kommende sæson. Forventningerne dækker både holdets præstationer og Fayes personlige udvikling.

”Jeg vil virkelig gerne vinde vores kamp i Santander Cup (Mod Silkeborg-Voel). Jeg håber også meget på at vi kan vokse som hold. Jeg synes vi har forbedret en del siden første træningskamp, og den udvikling vil jeg gerne fortsætte. Personligt håber jeg også at gennemgå en stor udvikling, så jeg kan blive førstevalg i truppen, og Claus ved hvad han får, når han sætter mig på banen.”

Næste mulighed for at se Faye og resten af HH Elite i aktion, er på torsdag når vi får besøg af storholdet Dortmund. Kampstart kl. 17.00 i Forum Horsens.