Claus Mogensen: Den kollektive indsats bliver afgørende mod Ikast. - foto Jan Palle Justesen

04.09.23

Efter et knebent nederlag på 30-29 i sæsonens første opgør, venter nu en stor opgave for holdet, når Ikast Håndbold gæster Forum Horsens. Ikast Håndbold havde en stor sæson sidste år, hvor de vandt European League og blev nummer tre i Kvindeligaen.

Frem mod denne sæson har Ikast Håndbold hentet den tjekkiske stjernespiller Marketta Jerabkova i Vipers, ligesom man også har fået tilgang af bla. Maria Lykkegaard fra København Håndbold, der skal være med til at styrke defensiven. Ikast dog har sagt farvel til målvogter Jessica Ryde, der er skiftet til franske Nantes. 

Ikast kommer til Horsens med en stor sejr på 31-21 over SønderjyskE, en kamp hvor landsholdsaktuelle Emma Friis nettede 7 gange.

”Med tilgangen af Marketa Jerabkova, der har været en absolut nøglefigur i Vipers Kristiansands seneste 2 Champions League titler, har de taget endnu et skridt mod den absolutte top både i Danmark og Europa. Udover tilgangen af Jerabkova har Ikast Håndbold kunnet fastholde både danske og udenlandske profiler over en årrække, som gør, at det er en fasttømret gruppe, som spiller på et højt niveau hver gang” – Claus Mogensen.

Vi kommer til kampen med et ærgerligt nederlag til Viborg, i en kamp hvor sejren lige så godt kunne have tippet til vores fordel. Melanie Bak viste sig som fornemt frem fra bagkæden med flere gode gennembrud, assist og 5 scoringer på samme antal forsøg. Også svenske Elin Hansson viste højt niveau i kampen, med 7 scoringer fra venstrefløjen. Tilbagevendte Hege Løken viste igen stort spil, da hun spillede lidt over 30 minutter og krydrede det med 4 scoringer. 

Om morgendagens opgør siger Claus Mogensen:
”Vi ved, vi kommer op imod et Ikast hold, som er stærke i alle spillets faser. Stor fysik i forsvaret, som gør det svært at komme til åbne chancer, mange spillere, der har et rigtig godt blik for spillet i kontrafasen, og ikke mindst mange spillere, som har stor forskellighed på kompetencer i angrebet. Det er ikke muligt for os at matche Ikast spillerne 1 til 1, så derfor bliver vores kollektive indsats rigtig vigtig, men selvfølgelig med et skarpt øje for at bringe nogle af vores egne individuelle styrker i spil. Jeg forventer en tempofyld kamp, men også en masse god håndbold, som vi udover en god modstander, også selv har stærke intentioner om at bidrage til”.

Kampen spilles tirsdag d. 5. september i Forum Horsens, og der er stadig ledige billetter til opgøret der fløjtes i gang kl. 19.00.